Orthomoleculaire behandelingen


 

Voeding heeft vele betekenissen. We eten voeding maar ook wordt je lichaam gevoed door alle prikkels uit onze omgeving. 

 

Tegenwoordig hoor je steeds meer tegenstrijdige dingen over gezonde voeding. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nu nog gezond en alles is slecht is een veel gebruikte kreet. Echter we weten allemaal dat gezondheid veel te maken heeft met wat je eet en hoe je leeft, Het omruilen van bewerkte voeding voor fruit en groenten kan een enorm groot verschil maken in de algehele gezondheid en welzijn. Maar met gezond eten ben je er nog niet. Bewegen en leefstijl zijn ook erg belangrijk

Wat slechte eetgewoonten betekenen voor de gezondheid.

Gezond eten is gewoon logisch. Als het lichaam de juiste balans van vers fruit, groente, vlees en vis krijgt, heeft het de mogelijkheid zichzelf te helen waardoor je jezelf beter voelt. Gezond eten voorkomt veel algemene aandoeningen zoals verkoudheid, pijnlijke botten en spieren en het stelt het lichaam in staat te functioneren zoals het hoort. Het lichaam volstoppen met troep, zoals cheeseburgers en frisdrank, is geen gezond dieet en het lichaam zal tekenen tonen dat het niet genoeg voedingsstoffen krijgt.

Wanneer je bij mij een afspraak maakt gaan we samen kijken naar jouw leefstijl en eetpatroon. Aan de hand van een zeer uitgebreide anamnese krijg je van mij adviezen. 
Vaak werk ik op basis van gezonde voeding maar ook kijk ik naar de mogelijkheden met leefstijl bewegen en eventueel adviseer ik voedingssupplementen om de behoeftes van je lichaam aan te vullen.

Na deze afspraak maken we afhankelijk van de hulpvraag een of meerdere vervolgafspraken om de voortgang te bespreken.
Heb je nog vragen aarzel dan niet maar bel of mail me gerust.