cursus massage bij dementie


 

7 daagse cursus Massage bij Dementie

Het masseren van iemand die lijdt aan de ziekte dementie is vaak niet vanzelfsprekend,
maar wel van onschatbare waarde.

Het masseren van mensen met dementie, en de aandacht die we tijdens de massage kunnen geven, zorgt voor rust in het hoofd en lichaam. Ze voelen zich weer compleet.

Het communiceren gaat via aanraking, aandacht en vooral – luisteren naar wat niet (meer) gezegd kan worden. Tijdens de cursus besteden we dan ook naast de massage veel aandacht aan de wijze van communiceren.

Maar ook onderwerpen als, wat is dementie nu eigenlijk en wat doet het met iemand en de naaste omgeving; hoe ga je als masseur om met je eigen emoties; wat is de beste begeleiding van een dementerende; hoe masseer je de patiënt die op bed ligt.

De 7 daagse cursus Masseren bij Dementie is een uitgebreide cursus waar al deze onderwerpen, en nog veel meer, aan bod zullen komen.

Vooropleiding

Voor de ervaren massage therapeut. In het bezit zijn van ruime kennis en ervaring in het massage vak. Emotioneel stabiel zijn om te kunnen werken met dementerende. Medische basiskennis is een pré.

Thuisstudie

Gemiddelde thuisstudie 4 uur per week.

Lestijden

Les 1 t/m 5 van 10.00 tot 16.00 uur.
Les 6 stagedag verpleegtehuis (ochtend of middag)
Les 7 van 10.00 tot 12.00 uur, doornemen stage en stageverslag, uitreiken certificaat.

cursus Massage bij Dementie

Tijdens deze cursus ontvang je een schat aan informatie, alle kennis en informatie wordt met liefde voor het vak gedeeld door docent, Conny Vissers.

Voor meer informatie en aanmelden: https://zonnevlechtopleidingen.nl/cursussen/therapeutische-massage-cursus/cursus-massage-bij-dementie/